Skip to main content

"Vrtim zdravi film" vraća se 11. sezonu s novim školama i novim aktivnostima

U subotu, 4. prosinca 2021. održan je webinar za voditelje programa “Vrtim zdravi film” te kratka edukacija za sve nove sudionike projekta u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i Nestlea uz suradnju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Vrtim zdravi film projekt je tvrtke Nestle i Hrvatskog školskog sportskog saveza prvi put pokrenut u Hrvatskoj u 2011. godini. Cilj projekta je edukacija učenika osnovnih škola o zdravim životnim navikama s težištem na pravilnoj prehrani i važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću.

Ove godine u projektu sudjeluju odjeli osnovnih škola više od 150 škola, kao i tridesetak novih. Za sve njih organiziran je “Vrtim zdravi film” webinar 4. prosinca 2021. tijekom kojeg su predstavljeni rezultati u posljednjih godinu dana, primjeri dobre prakse iz hrvatskih škola, te najava nagrada za pojedine škole. Na kraju webinara, novi su se voditelji imali priliku educirati o tijeku i provođenju projekta kako bi ovaj program čim efikasnije i kvalitetnije mogli implementirati u svoje škole. 

Webinar je započeo u 10 sati obraćanjem predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikole Perkovića, koji je poželio svima još jednu uspješnu godinu prepunu aktivnosti i dobrih rezultata i otvorio novu sezonu projekta “Vrtim zdravim film”. Faze projekta i materijale za korištenje potom je predstavila voditeljica projekta iz tima Hrvatskog školskog sportskog saveza, Martina Miklečić.

S obzirom na nove članove, bilo je izrazito važno pohvaliti i prikazati kako su škole protekle godine uspješno i aktivno provodili projekt, pa se webinar pridružila i Dora Međimorec iz Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije koja je primjerom dobre prakse opisala aktivnosti projekta u Virovitici. Više pročitajte ovdje. “Školski sportski savez već deset godina kroz projekt “Vrtim zdravi film” u osnovnim školama organizira radionice i predavanja o zdravoj prehrani. Odličan povod za jedno takvo predavanje i na području naše županije bilo je obilježavanje Europskog tjedna sporta. Organizirana je edukativna radionica o zdravoj prehrani gdje su djeca s voditeljima svojih školskih sportskih društava i ravnateljima sudjelovala na jednoj edukaciji, predavanju za učenike, a učenici su i s kuharom iz dvorca Janković u Suhopolju mogli isprobati sve recepte koju su napisani za kuharicu „Vrtim zdravi film“, predstavila je Međimorec.

Koordinatorica projekta, nutricionistica tvrtke Nestle Adriatic, Koraljka Novina Brkić, osvrnula se tijekom webinara i na rezultate anketa i njezinu važnost u procesu provedbe projekta, te objavila kako će se nagraditi i tri najbolje škole u dosadašnjem radu u projektu! Odabir će se vršiti prema rezultatima anketa i najboljoj razini znanja u pojedinoj školi, i najbolje predanim izvještajima.

Na kraju webinara, voditelji novih škola koje su se pridružile projektu ostali su online s Koraljkom Novinom Brkić kako bi sudjelovali u interaktivnoj edukaciji s ciljem kvalitetne pripreme za implementaciju projekta.

Više o projektu pročitajte ovdje, a što u sklopu projekta rade naši partneri iz Nestlea, saznajte ovdje.

 

Datum početka
04/12/2021
Datum završetka
15/06/2022