Skip to main content

Upoznajte Anu, novu dobitnicu našeg Fair play kartona

 

Ana Čalušić iz 2.c razreda osvojila je fair play karton kao najmlađa učenica na natjecanju te najaktivnija na tribinama.

Osnovna škola Trstenik iz Splita ima novu dobitnicu Fair play kartona - sedmogodišnju Anu Čalušić, najmlađu natjecateljicu Državnog prvenstva u plivanju za osnovne škole. Osvojila je ovu nagradu kao zamjena i dio svoje ekipe, ali i kao svojevrsna asistentica svoje ekipe i svoga voditelja. Ana je, osim što je bila divna podrška natjecateljicama iz svoje škole, “uredovala i vodila evidenciju te brinula o tome da sve na natjecanju prođe dobro za Školsko sportsko društvo Lumbrak”, kaže njezina ekipa.

Anin voditelj, prof. Robert Jelaska iznimno je pohvalio svoju najmlađu učenicu i s veseljem najavio da će i ona uskoro zaplivati sa svojim školskim kolegicama. “Puno nam je pomagala, bez nje ne bih ostvario rezultat koji jesam!”, rekao je prof. Ilaska.

Ana nam je rekla: “jako sam sretna što sam ovo osvojila, jedva čekam zaplivati s drugim plivačicama!” Čestitamo joj na ovoj nagradi i veselimo se ponovno ju sresti na jednom od naših budućih natjecanja. 

Projekt Fair play karton započeo je s provođenjem 2020. godine kada je Hrvatski fair play odbor (HFPO) u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom uključio dodjelu posebnih kartona i nagrada za iznimno sportsko ponašanje na školskim sportskim natjecanjima u sklopu projekta “Fair play card at school’s sport competitions in Croatia”. Prekrasno je vidjeti da i naši sportaši, a i njihovi voditelji, cijene ovu inicijativu i prepoznaju posebnu djecu koji nam dolaze na ova natjecanja te se veselimo saznati tko će biti sljedeći dobitnik ove nagrade. 

Više o projektu Fair play karton pronađite OVDJE.