Skip to main content

Program Sportski praznici finalist europskih #BeActive nagrada!

Europska komisija dodijeljuje nagrade #BeActive u sklopu inicijative Europskog tjedna sporta. Program Sportski praznici jedan je od tri finalista u kategoriji #BeActive obrazovanje, a Hrvatski školski sportski savez sudjelovat će na predstavljanju finalista i dodjeli nagrada u Bruxellesu, 28. studenog 2022. godine.

Sportsko-edukativni program Hrvatskog školskog sportskog saveza SPORTSKI PRAZNICI finalist je #BeActive nagrada u kategoriji: Education. Odluka je to Europske komisije koja svake godine nagrađuje programe i projekte iz država članica Europske unije koji promiču vrijednosti sporta, zdravog života i aktivnog uključivanja što više građana u sportske aktivnosti.

Četiri su kategorije nagrada:

  • #BeActive Education Award
  • #BeActive Workplace Award
  • #BeActive Local Hero Award
  • #BeActive Across Generation Award

a Hrvatski školski sportski savez jedan je od tri finalista nominirana u kategoriji Education: „Ova nagrada želi pokazati kako obrazovni sustav može djecu potaknuti da promiču #BeActive vrijednosti i budu aktivni izvan tipičnih sportskih aktivnosti u sklopu redovite nastave“, piše Europska komisija i objavljuje finaliste ovdje.

Podsjećamo, Sportski praznici besplatan su sportsko-edukativni program koji je 2021. godine kao pilot-projekt uključio 76 različitih škola i 138 kineziologa koji su provodili aktivnosti s više od 11 000 djece. U prošloj je školskoj godini proširen i uključio je 90 škola na 83 lokacije s 13 576 djece i 175 kineziologa voditelja aktivnosti. Sve su aktivnosti provedene pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

„Nismo znali kakav će biti odaziv djece, koliko će biti škola uključeno, koliko će ravnatelja potpisati suglasnost o korištenju školskih prostora, ali ni koliko će voditelja uopće biti zainteresirano s obzirom da se radi o slobodnom vremenu; periodu odmora nakon aktivne školske godine koji svatko treba iskoristiti za punjenje baterija i stvaranje novih izvora energije za početak nove školske godine“, rekao je dr. sc. Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a.

„Stoga nam je još veća radost što je toliko profesora prepoznalo vrijednost ovog programa i udružilo se u provođenju novog ljetnog sportskog programa – ovo je finale priznanje svima koji su vrijedno radili na organizaciji i provedbi Sportskih praznika“.

Promotivni video Sportskih praznika pogledajte ovdje.

Svečana dodjela nagrada održat će se 28. studenog 2022. godine u Bruxellesu, Belgija.

Datum početka
09/12/2022
Datum završetka
07/02/2023