Skip to main content

Obilježavamo treći Međunarodni fair play dan - pridružite se #fairplay pokretu!

Od 5.  do 30. rujna 2022. godine u osnovnim i srednjim školama diljem Republike Hrvatske promicat će se fair play ponašanje i aktivnosti i naši projekti poput Fair play kartona i Tjedan fair play-a u mojoj školi počevši s Međunarodnim fair play danom koji se obilježava diljem svijeta 7. rujna 2022. godine.


 
Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Hrvatskim fair play odborom (HFPO) i Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvao je osnovne i srednje škole na suradnju u promociji sportske kulture i fair play vrijednosti u školi i u sportu.

Pozivamo još jednom sve zainteresirane škole da nam se i ove školske godine pridruže u obilježavanju 3. Međunarodnog fair play dana (5. – 30. 09. 2022.), u promociji i primjeni Fair play kartona na sportskim školskim natjecanjima i/ili u provedbi Tjedna fair playa (5 školskih sati o promociji fair play vrijednosti). 

U suradnji s vama, Hrvatski fair play odbor, kao članica Europskog fair play pokreta (EFPM), pridružuje se mnogim europskih država (Belgija, Slovenija, Slovačka, Austrija, Portugal, Italija i dr.) koje će već sutra, 7. rujna 2022. godine, obilježiti ovaj #fairplay dan!

Vaše radove, slike i video materijale koji prikazuju način na koji ste obilježili 3. Međunarodni fair play dan možete podijeliti s nama na fair-play-dan@skolski-sport.hr. Video prikazi i materijali primljeni u protekle dvije godine možete vidjeti ovdje:
https://www.skolski-sport.hr/fair-play-karton/provedba-medunarodnog-fair-play-dana

 

Primjer videa koji izvrsno prikazuje provedene aktivnosti - OŠ Vladimira Nazora Vrsar

Hrvatski Fair play Odbor i Hrvatski školski sportski savez od nadležnog su ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje 2020. godine primili pozitivno mišljenje o provedbi navedenih aktivnosti koje možete pogledati ovdje. Vaše sudjelovanje dodatno potiče škole, udruge i organizacije da edukaciju o fair playu i sportskoj kulturi uključe u svoj svakodnevni rad i među mladim sportašima razviju svijest o važnosti #fairplay pokreta.

Datum početka
05/09/2022
Datum završetka
30/09/2022