Skip to main content

Novi ambasador školskog sporta; hrvatski gimnastički reprezentativac Tin Srbić!

Hrvatski gimnastički reprezentativac i svjetski prvak te aktualno olimpijsko srebro na preči, Tin Srbić, novi je ambasador školskog sporta Hrvatskog školskog sportskog saveza. Veseli nas što se pridružuje aktivnostima školskog sporta svega nekoliko tjedana prije DP u gimnastici koje se održava upravo u gradu u kojem je ljetos osvojio čak osam zlatnih medalja.

 

 

Hrvatski školski sportski savez, nakon objave o novoj ambasadorici Blanki Vlašić, dodaje u svoj ambasadorski tim još jednog od najuspješnijih hrvatskih sportaša današnjice, Tina Srbića! Srbićeva priča od djetinjstva pa do danas podsjeća nas na toliko mladih talentiranih sportaša čijim usponima i padovima svjedočimo u školskom sportu, te se veselimo s djecom podijeliti i njegova iskustva. 

 

Tin Srbić svoje je prve sportske korake učinio uz pomoć svoje obitelji; otac atletičar trčao je na 400 i 800 metara, majka je plesala rock'n'roll, a i sestra Tena pokazala se kao talent za sport, ali i gimnastiku. Nakon neuspjelog pokušaja s nogometom, Srbić otkriva gimnastiku koju pretvara u uspješnu karijeru, bez obzira na poteškoće i sumnje u svoj odabir. 

 

Niz medalja osvaja na svjetskim prvenstvima i kupovima; na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Montrealu 2017. osvaja zlato i postaje svjetski prvak na preči. Ta je medalja ujedno i najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike. Srbić je proglašen i Hrvatskim sportašem godine kao drugi hrvatski gimnastičar u povijesti u izboru Sportskih novosti. Europsko prvenstvo u Szczecinu 2019. godine donosi mu srebrnu medalju i najvišu ocjenu za vježbu u karijeri.

 

 

Srbić na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Stuttgartu 2019. godine osvaja srebro čime postaje najuspješniji hrvatski gimnastičar na Svjetskim prvenstvima osvojivši dvije od četiri hrvatske medalje! Na natjecanjima Svjetskog kupa do lipnja 2021. osvaja 15 medalja, od toga osam zlata. Zadnji veliki nastup imao je ljetos u Osijeku, gdje će se naši mladi gimnastički talenti natjecati na Državnom prvenstvu već 8. prosinca.

 

No djecu školskog sporta ne želimo inspirirati samo medaljama - Srbić se pridružuje kako bi svojim iskustvom, ne samo u dvorani, već i izvan nje, pokazao mladim hrvatskim sportašima kako ustrajati, unatoč svim nevoljama, ozljedama, bolovima i sumnjama. Njegovo veliko srce i ljubav prema sportu jedva čekamo predstaviti našim školskim sportskim talentima.

 


Zahvaljujemo Tinu i Hrvatskom gimnastičkom savezu na početku divne i, nadamo se, duge suradnje. Ovo ambasadorstvo uvelike će pomoći promociji školskog sporta među mladima i inspiriranju svih školaraca da se bave sportom i uživaju u tjelesnoj aktivnosti!

 

Foto: Slobodan Kadić, HGS

Datum početka
15/12/2021
Datum završetka
13/02/2022