Skip to main content

IPL IZVJEŠTAJ: Državno prvenstvo u gimnastici održano u Osijeku

Na nedavno održanom Državnom prvenstvu u gimnastici za osnovne škole, mladi su natjecatelji pokazali svoje gimnastičke pokrete i vještine. Na natjecanju je sudjelovalo sveukupno 165 natjecatelja podijeljenih u 19 ekipa djevojčica i 14 ekipa dječaka. Organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez, a suorganizator Školski sportski savez Osječko-baranjske županije. Prvenstvo je održano u 15. veljače ove godine u dvorani Sokol Centra u Osijeku.

Predsjednik HŠSS-a, Zlatko Kraljević, na početku je natjecanja poželio sreću svim natjecateljima te otvorio novo ovogodišnje prvenstvo.

Dječaci su se natjecali na ukupno četiri sprave; parter (tlo), preča, ruče i preskok, dok su djevojčice svoje vještine pokazale na preskoku, ručama, gredi i parteru (tlu). Unatoč velikoj konkurenciji, dječaci iz OŠ Dubovac iz Karlovca osvojili su prvo mjesto; dječaci iz OŠ Brajda iz Rijeke drugo, a dječaci iz I. OŠ Čakovec treće mjesto.

Svojim sjajnim koreografijama i svjetlucavim kostimima, ni djevojčice nisu zaostajale. Fantastično prvo mjesto zauzele su gimnastičarke iz Samobora, iz OŠ Bogumila Tonija; drugo mjesto OŠ Švarča iz Karlovca, a treće mjesto OŠ Marije i Line iz Umaga.

Prije dodjele nagrada i proglašenja pobjednika, svi su natjecatelji, sada već po običaju, zaplesali na zvukove Macarene i drugih hitova. Uz ples, odigrali su i nekoliko zabavnih igara; odmjerili su izdržljivost u stoju i hodanju na rukama, a uz glasno navijanje svih natjecatelja najboljih četvero osvojilo je i posebne diplome i besplatni sladoled.

Osim medalja, i na ovom je prvenstvu uručen fair play karton. Naime, Ivano iz OŠ Žnjan-Pazdigrad radio je izdržaj na ručama, kada je nespretno pao i ozlijedio lijevu ruku. Pružena mu je prva pomoć te je ustanovljeno da ruka, nasreću, ipak nije slomljena. Ivano je svojom hrabrošću i podržavanjem ostatka svoje ekipe unatoč ozljedi, bio pravi primjer i drugim natjecateljima te poticaj da hrabro nastave, te zbog toga od Tehničke komisije i predsjednika HŠSS-a osvojio fair play karton.

Mlađe je generacije došla podržati i nagrađivana hrvatska gimnastičarka te olimpijka, Ana Đerek te im poručila: „Bavite se sportom, bez obzira na zlato, srebro ili zadnje mjesto, jer sport vam donosi puno više od rezultata.“

Ovo su prvenstvo medijski popratile učenice iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, IPL novinarke Lara Ćurak i Petra Posavec. Zahvaljujemo svim sportašima voditeljima na strpljenju, razumijevanju i pomoći pri provedbi i sudjelovanju na ovogodišnjoj Završnici. 

 

tekst: Lara Ćurak, IPL novinarka

 

Datum početka
14/02/2023
Datum završetka
15/02/2023