Skip to main content

IPL intervju – sestre Koščak, mlade nade hrvatske atletike

Intervju: Kiara Crnetić i Valentino Savić-Seifert.

Sestre Koščak odlične su učenice Prve gimnazije Varaždin koje su predstavljale svoje školsko sportsko društvo na Državnom prvenstvu u atletici za srednje škole u Puli.

Jana Koščak je na prošlogodišnjem Europskom U18 prvenstvu osvojila zlato u višeboju, a ovu godinu započela je rušenjem Blankinog mlađejuniorskog rekorda u skoku u vis s preskočenih 190 cm. Također je na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višebojima postavila novi svjetski rekord u petoboju. Njezina godinu dana starija sestra Klara Koščak, također je specijalistica za višeboj. Državna je rekorderka u sedmoboju, a na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici koje se održalo u kolumbijskom Caliju pobijedila je u svojoj grupi u utrci na 400m prepone i ušla u polufinale.

Djevojke treniraju u Atletskom klubu Sloboda Varaždin pod budnim okom svog oca, a na ovo Državno prvenstvo vodila ih je prof. Tatjana Ostović-Šlehta. Sve su nam se tri sudionice ovog prvenstva pridružile na kratkom intervjuu nakon održanog prvenstva, a cijeli video možete pogledati na TikTok-u @skolski_sport.

 

@skolski_sport

Nevjerojatne sestre Koščak dominirale pulskim stadionom i zlatnom medaljom potvrdile status mladih nada hrvatske atletike  ~ Kiara & Valentino

♬ original sound - skolski_sport 
Datum početka
11/05/2023
Datum završetka
10/07/2023