Skip to main content

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić: „Hvala školskom sportu što prepoznaje velik sportski potencijal našega grada“

Ovogodišnje Državno prvenstvo školskih sportskih društava u rukometu u Poreču će okupiti rukometašice i rukometaše osnovnih i srednjih škola. Do 21. travnja u porečkim će sportskim dvoranama zaigrati preko 1200 učenika u više od stotinu susreta. Na svečanom otvorenju Poreč je, dugogodišnji domaćin školskog sporta, predstavljen kao pravi grad sporta i grad prijatelj djece.

Na otvorenju osnovnoškolskog natjecanja Hrvatskom školskom sportskom savezu pridružio se i gradonačelnik grada Poreča, Loris Peršurić. Pozdravio je sportaše riječima:

„Hrvatski školski sportski savez ovdje je već ko doma – družimo se već dugo. Sve je divno organizirano i zaista vam zahvaljujem što ste prepoznali potencijal našega grada i što nastavljate ovako dobro organizirati velika prvenstva upravo kod nas.“

Naglasio je da je velik broj dvorana poput Intersporta i sportska infrastruktura karakteristična za Poreč veliko bogatstvo za jedan takav mali gradić, koji zaista prednjači po broju sportašica i sportaša koje okuplja na godišnjoj razini.

Riječima hvale za Poreč nastavio je i glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić: „Pozdravljam vas sve ovdje u Poreču koji iz godine u godinu pokazuje da je ozbiljni sportski grad, ali i grad prijatelj djece i grad školskog sporta.“

Dujić je posebno pozdravio i zahvalio gradonačelniku Peršuriću, ali i velikim pljeskom zaželio dobrodošlicu i počasnom predsjedniku HŠSS-a Nikoli Perkoviću koji se pridružio ovom prvenstvu i svečano ga otvorio riječima:

„Svake godine podižete školski sport na sve višu razinu i na tome vam hvala. Želim vam da sutra zapamtite onu – brže, bolje, jače, ali prvenstveno da igrate fair play i da se zabavite u prekrasnom Poreču.“

„Nadam se da vam je lijepo u našem gradu; Poreč je poznat po turizmu, no ono na što smo zaista ponosni je sport. Ponosni smo što možemo ugostiti ovako velik broj sportskih talenata te mnogo nacionalnih, europskih i svjetskih manifestacija“, rekao je Peršurić.

Državno prvenstvo školskih spotskih društava u rukometu bila je izvrsna prilika i za podsjetiti da je rukomet u Poreču prisutan već dugo te da su se i europska i svjetska rukometna prvenstva odvijala u Poreču. Najavljeno je i domaćinstvo jedne grupe na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2025. godine.

„Mi u Hrvatskoj volimo rukomet – to uopće nije tajna. Svi se sjećamo veličanstvenih rezultata naše muške reprezentacije, a ženske se priključuju izvrsnim rezultatima. Ovako pune tribine daju nam nadu da će se to nastaviti i da ćemo jednom na velikim ekranima navijati i za vas, možda ne 2025., ali vrlo, vrlo uskoro“, naglasio je Dujić.

Za kraj, svim je sportašicama i sportašima školskog sporta gradonačelnik Peršurić potvrdio: „Želim vam svima puno uspjeha i da se zabavite u našem gradu sporta!“

Državno prvenstvo u rukometu traje od 17. do 21. travnja 2023. godine, nakon čega dolaze državni predstavnici u stolnom tenisu i futsalu do kraja travnja.

Sve informacije o natjecanjima pratite OVDJE.

 

Foto i tekst: Hrvatski školski sportski savez

 

 

Datum početka
17/04/2023
Datum završetka
21/04/2023