Skip to main content

FUTSAL: Hrvatski nogometni savez nastavlja podržavati školski sport

Hrvatski školski sportski savez u Poreču je od 24. do 28. travnja ugostio preko 900 mladih futsalašica i futsalaša, na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u futsalu. Iako se mnogo sportašica i sportaša ovog prvenstva ne bavi isključivo futsalom ili nogometom, školski sport kontinuirano radi na promociji sporta i bavljenju raznim oblicima tjelesne aktivnosti i aktivnom sudjelovanju u hrvatskom sportu, što je prepoznao i podržao partner HŠSS-a, Hrvatski nogometni savez

Tehnička komisija HŠSS-a s delegatima i sucima HNS-a

Suradnja Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog školskog sportskog saveza razvija se u posljednjih dvije godine, a za glavni cilj ima promociju nogometa i malog nogometa među najmlađim generacijama, s naglasom na mini nogomet koji HŠSS uspješno uključuje u školski sport od prošle školske godine na Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za 5. i 6. razrede.

 

HNS je podržao i ovogodišnje Državno prvenstvo u futsalu, pa su tako najboljim mladim školskim futsalašima u kategoriji osnovnih škola medalje dodijelili i Boris Durlen, dopredsjednik UEFA Komisije za futsal i koordinator futsal reprezentacije Hrvatske te Hrvoje Hrkač, team manager futsal reprezentacija Hrvatske. Čestitali su novim državnim prvacima u kategoriji osnovnih škola te pozdravili Tehničku komisiju i sudački tim HNS-a ovog prvenstva, uz najavu daljnje uspješne suradnje u školskom sportu.

Tehnička komisija HŠSS-a s delegatima i sucima HNS-a

Mladi školski sportaši u kategoriji srednjih škola imali su i dodatnu motivaciju za najbolji mogući plasman; na svečanom otvaranju objavljeno je da će najbolja muška i najbolja ženska ekipa imati priliku biti dijelom hrvatske delegacije i predstavljati Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u futsalu koje se održava od 8. do 17. listopada 2023. godine u Beogradu u organizaciji Svjetske školske sportske federacije.

 

Nakon žestoke borbe i penala u dva navrata tijekom polufinalnih i finalnih utakmica, državnim prvacima postale su djevojke Športske gimnazije Zagreb i mladići Srednje škole Antuna Gustava Matoša Zabok. Najbolje ekipe u finalnim utakmicama gledali su i pozdravili Luka Marinović, izbornik ženske A futsal reprezentacije Hrvatske, te Duje Maretić, izbornik futsal reprezentacije Hrvatske do 19 godina.

 

Tako je Hrvatski školski sportski savez završio još jedno od svojih 16 velikih prvenstava. Prvenstvo koje je našim sportašima i porečkoj publici još jednom potvrdilo ljepotu sporta te time dokazalo izjavu glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića sa svečanog otvaranja, a to je da su Hrvati uistinu nogometna nacija i da nam je nogomet zaista u krvi. Savez u suradnji s HNS-om nastavlja s pripremama Državnog prvenstva u mini nogometu koje se održava u Vinkovcima od 31. svibnja do 2. lipnja 2023.

Tekst/foto: Hrvatski školski sportski savez

Datum početka
24/04/2023
Datum završetka
28/04/2023