Skip to main content

Državno prvenstvo u stolnom tenisu: Špogi obranio naslov državnih prvaka

U sportskom gradu, već tradicionalno domaćinu Hrvatskog školskog sportskog saveza, Poreču održalo se Državno prvenstvo ŠSD-a Republike Hrvatske za osnovne i srednje škole u stolnom tenisu od 21. do 23. travnja. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 46 osnovnih te 48 ekipa srednjih škola. Stolnotenisači iz svih dijelova Hrvatske došli su dati sve od sebe kako bi se školi vratili sa što boljim plasmanima. Počasni predsjednik HŠSS-a Nikica Perković i glavni tajnik HŠSSć-a Ivan Dujić otvorili su natjecanje u dvorani Intersport riječima:

„Hvala vam djeco što u školi, ali i van škole potičete svoje prijatelje koji se ne bave sportom, da se konačno krenu baviti istim. Vi ste, uistinu, pravi promotori i ambasadori školskog sporta, ali i sporta općenito!”

Prvi dan prvenstva počeli smo po skupinama nakon kojih smo dobili one najbolje koji su prošli u poslijepodnevno četvrtfinale. Nažalost, svi oni koji nisu uspjeli zauzeti prvo mjesto u skupini napustili su nas već sljedeći dan, ali zahvalni na prekrasnom sunčanom danu.

Uz dobru stolnotenisku opremu i suigrače vedrog i pozitivnog duha posljednji dan državnog natjecanja odigrane su utakmice polufinala i finala gdje smo konačno dobili poredak najboljih školskih stolnotenisača u Hrvatskoj.

Finalni meč kod dječaka odigrali su Mladost, Nuštar protiv Dugog Sela dok su djevojčice iz Augusta Harambašića, Donji Miholjac svoju snagu izmjerile također protiv Dugog Sela. U ovogodišnjem finalu za mladiće borili su se Špogi, Zagreb protiv ELS, Varaždin, a kod djevojaka jednu stranu stola dijelile su Polet, Vinkovci a drugu Špogi, Zagreb.

Nakon napetih i uzbudljivih mečeva djevojčice i dječaci iz Osnovne škole Josipa Zorića odnijeli su dvostruko zlato u Dugo Selo, naslijedivši tako djevojčice koje su nam veselo rekle: „Mi smo već drugi put prvakinje!“.

Mladići iz Športske gimnazije Zagreb opravdali su titulu prošlogodišnjih prvaka i tako se kući ponovno vratili sa zlatnim medaljama oko vrata. Njihove su suigračice pobjedom protiv Gimnazije Matije Antuna Reljkovića udvostručile broj zlatnih medalja u Špogiju.

Povedeni dobrom atmosferom u dvorani dječaci iz Osnovne škole Tituš Brezovački, Zagreb osvojili su brončane medalje, dok su kod djevojčica to bile učenice Osnovne škole Oroslavje. Za srednje škole broncu oko vrata nosili su mladići Srednje strukovne škole Samobor i djevojke iz II. gimnazije Varaždin.

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su predsjednik Tehničke komisije Kristijan Cinkopan, Ivana Orlić Voditeljica državnih prvenstava u HŠSS-u i počasni predsjednik HŠSS-a Nikica Perković koji su čestitali svima na fenomenalnim uspjesima.

Hrvatski školski sportski savez nastavlja provedbom državnih prvenstava u Poreču, završno s futsalom do 28. travnja 2023.

 

IPL novinarka: Lana Haban,

Foto: Hrvatski školski sportski savez

Datum početka
24/05/2023
Datum završetka
23/07/2023