Skip to main content

Državno prvenstvo u atletici okupilo rekordere

Nakon što smo ispratili naše osnovnoškolce, red je došao i na nešto starije atletičare koji su nastupili na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u atletici za srednje škole 5. travnja 2023. godine na pulskom stadionu SRC Veruda.

Mladići i djevojke iz svih krajeva Lijepe naše stigli su pokazati tko je najbolji. Kada je tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić službeno otvorio prvenstvo, natjecatelji su uživali u slobodnom vremenu. Ponovo smo se uvjerili da su Državna prvenstva zabavna i van stadiona pa su se tako neki probudili malo manje odmorni od očekivanog. U ranijim jutarnjim satima zaputili smo se u Pulu na atletski stadion, gdje su do 9:30 svi trebali biti zagrijani.

Naša prvenstva okupljaju brojne mlade talente i rekordere pa smo ovog puta imali priliku iz prve ruke vidjeti nastup mlade atletske zvijezde u usponu Jane Koščak koja je nastupila za svoju školu.

Potvrdila nam je: "Treba se promovirati školski sport jer upravo na tjelesnom većina djece po prvi put upoznaje šarenilo sporta“.

Također, dva „Igram, pišem, lajkam“ novinara Hrvatskog školskog sportskog saveza pokazala su i svoje drugo lice od onog već dobro poznatog te su kao atletičari s nama bili Deny Čvek i Lana Haban.

„Do županijskog ove godine mislio sam da sam bolji u promatranju i snimanju sporta nego sudjelovanju. Ali evo me, oborio osobni rekord i 7. sam od 22 u skoku udalj. Svejedno jedva čekam doći do kamere i preuzeti ulogu učenika novinara“, rekao nam je Deny.

Uz otežane vremenske uvjete i jak vjetar koji je ohladio divno istarsko sunce, natjecanje je prošlo izvrsno bez ozbiljnijih intervencija liječnika. Cijelo vrijeme mogli smo svjedočiti zabavi, smijehu, navijanju i, najvažnije od svega, novim prijateljstvima. Ekipe koje su imale najviše razloga za slavlje su sljedeće:

Mladići:

  1. III. Gimnazija Zagreb
  2. XIII. Gimnazija Zagreb
  3. Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Djevojke:

  1. I. Gimnazija Varaždin
  2. Ekonomska i trgovačka škola Čakovec
  3. I. Gimnazija Zagreb

Mladići iz III. Gimnazije Zagreb, koji su zlato proslavili šampanjcem, nisu imali previše riječi, osim što posebno naglašavaju kako uspjeh ne bi bio moguć bez njihovog najboljeg trenera i motivatora Zorana Galića koji uvijek ima spremne riječi podrške.

Dok je Dora iz I. Gimnazije Varaždin rekla: „Osjećamo se super, sretne smo najviše zato što smo prošle godine zauzele drugo mjesto i ovo je velik uspjeh za nas“.

Ovim natjecanjem HŠSS odlazi iz Istre na kratku pauzu te se ponovno vraća 17. travnja na Državno prvenstvo u rukometu za osnovne i srednje škole. Svim sportašima, voditeljima te njihovim obiteljima, IPL novinari zajedno s uredom Hrvatskog školskog sportskog saveza, žele sretan i blagoslovljen Uskrs te da praznike provedete s najmilijima u sportskom duhu. Vidimo se uskoro!

 

Tekst i foto: Tea Šeparović, IPL novinarka

Datum početka
05/05/2023
Datum završetka
04/07/2023