Skip to main content

Državno prvenstvo u atletici: Kutina i Jastrebarsko dominirali atletskom stazom

Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u atletici završilo je obasjano suncem i zlatnim medaljama oko vrata atletičarki iz Kutine i atletičara Jaskanaca.

Posljednje Državno prvenstvo Hrvatskog školskog sportskog saveza sretno je završilo 3. lipnja 2023., a svi školski sportaši i njihovi voditelji kreću na zasluženi ljetni odmor (iako za mnoge učenike proveden uz Sportske praznike).

Gradski stadion Cibalia u rano jutro 3. lipnja 2023. godine obasjalo je neočekivano vinkovačko sunce, a ispunili i dječji smijeh i vika. Naime, na Državnom prvenstvu u atletici okupilo se 35 najboljih ekipa 5. i 6. razreda u muškoj i ženskoj kategoriji spremnih na atletski izazov u sljedećim disciplinama – trčanje na 100m, 200m, 600m, skok u vis, skok u dalj, suvanje medicinke, bacanje vorteksa i štafeta (4x100m).

Nakon četiri sata glasnog i rastrčanog natjecanja, Tehnička komisija objavila je konačne rezultate posljednjeg Državnog prvenstva u ovoj školskoj godini: djevojčice Osnovne škole Zvonimira Franka iz Kutine s 13 su bodova prednosti (139 bodova) osvojile prvo mjesto – intervju s „Igram, pišem, lajkam“ novinarkama iz Novske pogledajte ovdje:

 

Osnovna škola RAVNE NJIVE – NESLANOVAC iz Splita pratila ih je sa 126 bodova, a Osnovna škola VLADIMIR NAZOR, Križevci osvojila je treće mjesto sa 121 bodom.

Dječaci Zagrebačke županije slavili su na vinkovačkom stadionu s preko 20 bodova razlike – Osnovna škola Ljubo Babić Jastrebarsko osvojila je zlatnu medalju sa 141 bodom, dok su Osnovna škola Malešnica iz Zagreba i Osnovna škola Vladimir Nazor Koprivnica zauzele drugo (118 bodova) i treće mjesto (114). Konačne rezultate ove Završnice pročitajte ovdje.

Na ovom državnom prvenstvu atletičare su podržavali i predsjednici i tajnici županijskih školskih sportskih saveza, koji su tijekom ovog događanja održali 15. Kolegij tajnika, a medalje su dodijelili predsjednik Zlatko Kraljević, dopredsjednica Jadranka Duvančić, članovi Izvršnog odbora HŠSS-a Marin Horvat, Davor Juriša i Hrvoje Lekić te predsjednica Nadzornog odbora HŠSS-a Margit Vrbičić.

Natjecanje su pratile „Igram, pišem, lajkam“ novinarke Hrvatskog školskog sportskog saveza, a medicinsku pomoć pružali su Medicinari u školskom sportu iz Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci. Zahvaljujemo svima koji su omogućili uspješnu organizaciju i provedbu Državnog prvenstva za učenike 5. i 6. razreda.

 

Datum početka
02/06/2023
Datum završetka
03/06/2023