Skip to main content

Barbara Matić nova je ambasadorica školskog sporta!

S velikim veseljem netom prije Državnog prvenstva u judu koje održavamo 11. prosinca 2021., potvrdili smo ambasadorstvo Barbare Matić, hrvatske judašice i olimpijke. Pridružuje se timu naših ambasadora u sklopu Završnice državnog prvenstva kako bi motivirala i podržala mlade judašice i judaše.

Barbara Matić nova je ambasadorica Hrvatskog školskog sportskog saveza i školskog sporta! Vijest je to koju objavljujemo na ovogodišnjoj Završnici državnog prvenstva u judu ove godine u Vinkovcima. Barbara pozdravlja svoje male kolege i virtualno im je zaželjela uspješno natjecanje i još uspješniju školsku karijeru u judu. Naime, i sama je imala jednu doista impresivnu. 

Za Women in Adria otkriva da “kada su njezini sadašnji treneri Vladimir i Slavko došli održati jedan sat juda za klince iz osnovne škole na splitskim Pujankama, nije ni slutila da će se iz toga roditi strast koja će odrediti njezin životni put. Nije trebalo dugo da se zaljubi u čari ove borilačke vještine. Danas se prisjeća kako su joj se svidjela putovanja, druženje sa super ekipom, raznoliki treninzi i osobni razvoj uz život sa sportom.”

Dva puta je bila svjetska juniorska prvakinja u ženskoj konkurenciji do 70 kg, te osvaja broncu na Europskom judaškom prvenstvu u Montpellieru 2014. godine. Nastupala je za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Na europskom prvenstvu u Varšavi 2017. osvojila je broncu u kategoriji do 70 kg. Drugim pojedinačnim odličjem s europskog prvenstva postala je prva judašica, a drugi hrvatski judoka s dva europska odličja. Uspjeh karijere svakako je i svjetsko zlato sa Svjetskog prvenstva u judu 2021. u kategoriji do 70 kilograma kada je u Budimpešti, pobijedivši Japanku Yoko Ono, osvojila prvo svjetsko zlato za hrvatske judaše. 

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodna judo federacija (IJF) objavila je nove ranking ljestvice najboljih svjetskih džudoka, a aktualna svjetska prvakinja i najbolja hrvatska džudašica zasjela je na čelo ljestvice u kategoriji do 70 kg.

Šalje nam video u kojem kaže: “Izuzetna mi je čast jer upravo tako mogu poticati svu djecu i školarce na bavljenje sportom. Također, podržavam ideju Hrvatskog školskog sportskog saveza da uključi ambasadore iz svih drugih sportova te da na taj način promoviramo školski sport i stvaranje zdravih navika.” Pogledajte ga ovdje:

Veselimo se predstaviti još jednu vrhunsku sportašicu našim mladim judašima i sportašima u školskom sportu nadajući se da će biti inspirirani i motivirani za svoje najbolje sportske rezultate dosad.

Datum početka
09/01/2022
Datum završetka
10/03/2022