Skip to main content

Novinarski kamp - "Igram, pišem, lajkam" edukacija

Više informacija o "Igram, pišem, lajkam" edukaciji 2023.:

 

 RASPORED PRIJEVOZA - 5. veljače 2023. - ažurirano 4.2.2023. s brojevima vozača

 UPUTE ZA RAVNATELJE/MENTORE + tablica smještaja

 

Korisni dokumenti:

 Prijavni list - OBAVEZNO ispuniti i ponijeti na edukaciju uz Tablicu smještaja, isprintanu Iskaznicu HŠSS-a te školsku suglasnost roditelja

  B2 - obrazac za isplatu dnevnica - ispuniti i dostaviti do 30. svibnja 2023. godine.

 

“Igram, pišem, lajkam” edukacija o sportskom novinarstvu održat će se u Poreču (hotel Molindrio, Plava Laguna) od 5. do 8. veljače 2022. godine.

Svi finalisti ovogodišnjeg novinarskog kampa će do 30. siječnja dobiti sve važne informacije o svom putovanju i boravku u Poreču, kao i točnom rasporedu događanja i obavezama IPL učenika novinara i njihovih mentora.

 

 REZULTATI NATJEČAJA IPL 2023.

 

KAKO IZGLEDA NOVINARSKI KAMP?

Učenici pozvani na edukaciju sa svojim će mentorima doći u Poreč u nedjelju (5. veljače 2022.) godine u popodnevnim satima; u ponedjeljak će i utorak imati predavanja i radionice i praktične zadatke iz područja novinarstva, medija, izvještavanja sa sportskih događanja, upoznati komunikacijske stručnjake, fotografe i snimatelje te bivše IPL učenike novinare. 

Raspored predavanja bit će dostavljen učenicima novinarima i mentorima pri dolasku u hotel.

U srijedu, 8. veljače 2023. sa predavačima i svojim mentorima sudjelovat će na Državnom prvenstvu u sportskom plesu u dvorani Intersport gdje će svo stečeno teorijsko znanje moći isprobati u praksi ispunjavanjem različitih zadataka i novinarskih obaveza.

 

TKO SU NAŠI OVOGODIŠNJI PREDAVAČI?

S veseljem pozdravljamo i ovogodišnje predavače, komunikacijske i medijske stručnjake: 

Jelena Kolar (MINTS), Zlatko Karlo (sportski novinar, ŠSSGZ), Ivan Fedor (novinar i voditelj, Djeca medija i Radio Sljeme), Ivan Dorian Molnar (novinar i voditelj, HRT), Fran Peterlin (Upgrade Sports Agency), Sara Horvatić (freelance producentica i fotografkinja), Marin Pavelić (snimatelj, ICT novinar, YouTuber – Netokracija, Mendax Films), Dario Marčac (The Crew, stručnjak za društvene medije), Marija Bobinski (HŠSS).

 

TKO SU NAŠI PARTNERI I SPONZORI?

Ova se edukacija provodi uz puno pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta s partnerima iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (Djeca medija). Sponzor edukacije je i Cetina, a medijski pokrovitelj Netokracija.hr.

 

MATERIJALI S PREDAVANJA I IPL PRIRUČNIK

 IPL DIGITALNI PRIRUČNIK