Skip to main content

SPORTSKI PRAZNICI SE VRAĆAJU! – otkrivamo 84 škole u kojima se ove godine provodi program

 

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2022. godini provodi na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj! Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada će sudjelovati 84 škole i 168 voditelja. Kako nam je bilo prošle godine, saznajte ovdje!

 

 

 

CILJ I SVRHA PROJEKTA

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.  Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, poštujući epidemiološke mjere te pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda, a 2022. godine dostupan je i u pet srednjih škola.

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu. Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite 

----- OVDJE -----

Portal sadrži i sve informacije o projektu i načinu prijave. 

 

CIJENA ZA KORISNIKE

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

 

Pozivamo sve zainteresirane da se jave voditelju najbliže lokacije i prijave svoje dijete u najzabavniji edukativni sportski ljetni program za hrvatsku djecu i mlade! Kontakte i sve detalje objavljujemo OVDJE. Više detalja o radionicama donosimo i na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza!

 

Datum početka
27/06/2022
Datum završetka
22/07/2022