Skip to main content

REZULTATI DRŽAVNOG PRVENSTVA: Multisportsko natjecanje za 5. i 6. razrede okupilo buduće sportske zvijezde u Vinkovcima

„Igram, pišem, lajkam“ novinarke 1. lipnja 2023. godine provele su na gotovo svim sportskim lokacijama grada Vinkovaca, prateći Državna prvenstva za učenike 5. i 6. razreda u rukometu, mini nogometu, futsalu, košarci i odbojci. Njihov izvještaj, kao i rezultate svih susreta, pronađite u nastavku.

Državno prvenstvo u rukometu za 5. i 6. razrede

Lana Baić, IPL novinarka

Dinamičnu završnicu u Vinkovcima uljepšali su i rukometaši i rukometašice koji su snage odmjerili u dvorani Osnovne škole Bartola Kašića.

Sve ekipe došle su s velikim intuzijazmom, no najviše sreće u konkurenciji dječaka imali su dječaci iz Osnovne škole Petra Kanavelića, Korčula, koji su u napetoj utakmici finala pobjedili dječake Osnovne škole Ivana Kozarca, Županja. Treće mjesto izborili su dječaci Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Petrinja.

U konkurenciji djevojčica izuzetnim nastupom naslov državnih prvakinja izborile su djevojčice Osnovne škole Jelkovec, Sesvete, koje su igrale u finalu protiv djevojčica Osnovne škole Trilj, Trilj. Napetu utakmicu pratili smo i u borbi za treće mjesto, u kojoj su snage odmjerile Osnovna škola Ivan Benković, Dugo Selo te Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića, Djakovo. Djevojčice Osnovne škole Ivana Benkovića pobijedile su te time izborile treće mjesto.

Priznanja i sastave ekipa preuzmite OVDJE

Sastavi ekipa biti će dostupni nakon prijave ekipe u hotelu, a priznanja nakon održanog natjecanja.

Državno prvenstvo u mini nogometu za 5. i 6. razrede

Marija Bobinski

Gradski stadion Cibalia u rano jutro 1. lipnja 2023. godine obasjalo je neočekivano vinkovačko sunce, a ispunili i dječji smijeh i vika. Naime, na Državnom prvenstvu u mini nogometu okupile su se četiri najbolje ekipe 5. i 6. razreda u muškoj i ženskoj kategoriji, a s njima i mnoštvo gorljivih navijača spremnih na prave male nogometne derbije.

Najglasniji navijači iz Popovače i Bistre do posljednje su utakmice bodrili svoje ekipe, ali i sve ostale sudionike Prvenstva, te su stvorili izvrsnu atmosferu na velikom stadionu. Mini nogomet novi je školski sport potaknut sporazumom između Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog školskog sportskog saveza, stoga su se dodjeli medalja pridružili i izaslanici HNS-a instruktori mlađih uzrasta Branka Juhas, Marin Smoje i Goran Meštrović, te poklon paketima nagradili sve voditelje koji su svoje ekipe vodili do državne razine.

Fair play karton na dodjeli medalja dodijelio je glavni tajnik Ivan Dujić nakon što je cijeli tim HŠSS-a oduševila pozitivna energija i podrška roditelja učenika Osnovne škole Bistra, novih državnih prvaka u mini nogometu. Više o fair play kartonu pročitajte ovdje.

Konačni rezultati ove Završnice pročitajte ovdje:

Priznanja i sastave ekipa preuzmite OVDJE

Sastavi ekipa biti će dostupni nakon prijave ekipe u hotelu, a priznanja nakon održanog natjecanja.

Državno prvenstvo u futsalu za 5. i 6. razrede

Ema Marić, IPL novinarka

Atmosfera u dvorani OŠ Antuna Gustava Matoša bila je zaista vedra, ali i napeta. Četiri ekipe dječaka koje su se plasirale na veliku Završnicu su bile iznimno kvalitetne i spremne na pobjedu te su sve četiri održane utakmice bile napete do samog kraja. No, Prvenstvo su osvojili dječaci iz Benkovca. Drugoplasirana ekipa je ekipa Osječana, a na trećem mjestu nasla se ekipa iz Varaždina. Situacija kod djevojčica bila je ipak malo drugačija; djevojke iz Ivanić-Grada dominirale su nad svim ekipama te na kraju i uvjerljivo osvojile Prvenstvo. Državne doprvakinje dolaze nam iz Omiša,  a trećeplasirana ekipa je ekipa iz Pleternice.

Priznanja i sastave ekipa preuzmite OVDJE

Sastavi ekipa biti će dostupni nakon prijave ekipe u hotelu, a priznanja nakon održanog natjecanja.

Državno prvenstvo u košarci za 5. i 6. razrede

Dora Pavić, IPL novinarka

Od ranog jutra krenuli smo s napetim i zanimljivim utakmicama; kod dječaka prvu pobjedu dana odnijela je ekipa iz Kastava koja je do kraja Prvenstva zadržala fokus i osvojila i 1. mjesto. Kod djevojčica je prva utakmica završila pobjedom ekipe iz Zagreba koje su, sa samo poenom razlike, uspjele izboriti mjesto u finalu. Ipak, u finalu ih je nadvladala ekipa iz Šibenika te osvojila 1. mjesto. Drugoplasirana ekipa kod dječaka bila je ekipa iz Mlina, a kod cura ranije spomenuta ekipa iz Zagreba. Brončanu medalju svojom igrom kod dječaka zaslužila je ekipa iz Zagreba, a kod djevojčica ekipa iz Osijeka.

U dvorani se od prve do zadnje utakmice mogao osjetiti snažan sportski duh između igrača i navijača, a uz svu tu napetost, što nam je i najvažnije, svi su se uspjeli i zabaviti.

Priznanja i sastave ekipa preuzmite OVDJE

Sastavi ekipa biti će dostupni nakon prijave ekipe u hotelu, a priznanja nakon održanog natjecanja.

Državno prvenstvo u odbojci za 5. i 6. razrede

Prije samih utakmica igrači su bili uzbuđeni i spremni za igru. Na terenu je bilo puno smijeha, a u očima nekoliko mladih sportaša pronašla se i pokoja suza. Ekipa na klupama bodrila je svoje suigrače velikim navijačkim duhom, kako to obično i biva na odbojkaškim terenima. Neke ekipe dolazili su gledati njihovi najbliži iz svih dijelove Hrvatske kako bi ih podržali na ovome natjecanju.

Kao najbolja ekipa na ovome Državnom prvenstvu u kategoriji dječaka titulu prvaka osvojila je Osnovna škola Šćitarjevo - Šćitarjevo, a u kategoriji djevojčica Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog - Ivanec. Dječaci iz Osnovne škole Smiljevac - Zadar, osvojili su drugo mjesto kao i dievojčice iz Osnovne škole Frana Krste Frankopana - Osijek. Kući se s brončanom medaljom vraća borbena ekipa mladih dječaka iz Osnovne škole Zrinskih Nuštar - Nuštar, te djevojčice iz Osnovne škole Vodnjan - Vodnjan.

Priznanja i sastave ekipa preuzmite OVDJE

Sastavi ekipa biti će dostupni nakon prijave ekipe u hotelu, a priznanja nakon održanog natjecanja.

Državno prvenstvo u graničaru za učenike do 4. razreda

Marija Bobinski

Vrhunska atmosfera Tip Top Festa održanog u Vinkovcima 1. lipnja 2023. godine od 17 sati prirodala je velikim strastima i želji za pobjedom svih sudionika ovogodišnjeg Državnog prvenstva u graničaru. Napete polufinalne utakmice ušle su u treći set, i finalisti se zaista nisu znali do posljednjeg poena, čime zaključujemo da su ekipe bile zaista kvalitetne, uigrane i spremne dati sve od sebe za državnu medalju. 

Nesretna ozljeda dogodila se učenici iz zadarske ekipe, što je oštetilo sastav ekipa i onemogućilo Zadranima borbu za 3. mjesto - nakon inicijalnog šoka i tuge, učenici Osnovne škole Prelog i Osnovne škole Petra Preradovića rukovali su se ispred dvorane, čestitali si i čak uhvatili zajedničku fotografiju - sve u duhu fair playa i školskog sporta. 

Konačni susret od početka je tekao uz glasno navijanje roditelja, obitelji i sportaša drugih sportova, a zlatni pehar odlazi u Rovinj u Osnovnu školu Jurja Dobrile nakon napete Završnice sa srebrnom Osnovnom školom Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice. Konačni rezultati su: 

Priznanja i sastave ekipa preuzmite OVDJE

Sastavi ekipa biti će dostupni nakon prijave ekipe u hotelu, a priznanja nakon održanog natjecanja.

FOTOGRAFIJE S PRVENSTVA PRONAĐITE NA OVOJ POVEZNICI.

Čestitamo svima i veselimo se susretu na Državnim prvenstvima u školskoj godini 2023./2024.!

Datum početka
02/07/2023
Datum završetka
31/08/2023