Skip to main content

ODABRANI FINALISTI PROJEKTA „IGRAM, PIŠEM, LAJKAM“ – novi novinarski kamp u veljači

Nova generacija učenika novinara Hrvatskog školskog sportskog saveza u sklopu projekta sportskog novinarstva „Igram, pišem, lajkam“ uskoro se sastaje u Poreču. Natječaj za odabir 15 finalista završio je 15. siječnja, a rezultate objavljujemo u nastavku.

 

S veseljem Vas obavještavamo o imenima finalista natječaja „Igram, pišem, lajkam“ koji su pozvani na novinarski kamp, tj. novu edukaciju sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza. Novi će finalisti sudjelovati na IPL novinarskom kampu, odnosno edukaciji za učenike novinare u školskom sportu koja će se održati od 5. do 8. veljače 2023. godine u Poreču.

Stručni žiri u sastavu troje komunikacijskih stručnjaka te ujedno i naših predavača; Ivan Fedor, Marin Pavelić i Marija Bobinski ocijenili su radove prema sljedećim kriterijima:

  • ispunjavanje novinarske forme  (10 bodova)
  • stil pismenog, vizualnog i/ili usmenog izražavanja (10 bodova)
  • ukupni dojam o radu (10 bodova)

te dodijelili individualne bodove u maksimalnoj vrijednosti od 90 bodova (30x3). Tako su odabrali 15 najboljih radova ovogodišnjih finalista.

 

TKO SU NAŠI NOVI IPL FINALISTI

U nastavku pronađite popis učenika pozvanih na edukaciju.

 OBAVIJEST O REZULTATIMA NATJEČAJA - PDF

 

Čestitamo svim učenicima i mentorima koji su pozvani sudjelovati u projektu, a zahvaljujemo i svima čije smo izvrsne prijave pročitali, ali ih ove godine nismo mogli uključiti u našu edukaciju.

 

Svi učenici/mentori koji žele uvid u svoje pojedinačne ocjene prema kriterijima i komentare stručnog žirija na poslane radove, mogu se javiti na ipl@skolski-sport.hr gdje ćemo im poslati rezultate i komentare stručnog žirija.

 

INFORMACIJE O NOVINARSKOM KAMPU

Mentore će do 31. siječnja 2023. kontaktirati koordinatori projekta kako bi ih obavijestili o detaljima putovanja, smještaja i rasporeda edukacije.

Pozivamo sve mentore da na OVOJ poveznici prouče Upute voditeljima/mentorima, potvrde s učenicima postojanje i valjanost Iskaznice HŠSS-a i pripreme (ispune i ovjere) Prijavni list s podatcima učenika uz kopiju Iskaznice HŠSS-a te školsku suglasnost roditelja.

 

Veselimo se susretu i višednevnom radu s našim novim učenicima novinarima!

Datum početka
05/02/2023
Datum završetka
08/02/2023