Skip to main content

Nikoli Perkoviću nagrada za životno djelo – dodijeljena priznanja u školskom sportu

Zagreb, 19. prosinca 2022. - Hrvatski školski sportski savez održao je i ovoga prosinca Svečanost školskog sporta u hotelu Sheraton, Zagreb 19. 12. 2022. kako bi nagradio i dodijelio priznanja najuspješnijim pojedincima i školskim sportskim društvima koji su se svojim radom u programima i ostalim aktivnostima posebno istaknuli u području školskog sporta.

Svečanoj dodjeli nagrada nazočili su i ministrica Nikolina Brnjac, koja je dodijelila nagradu za životno djelo počasnom predsjedniku HŠSS-a Nikoli Perkoviću, te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Okroša, izaslanik Ministarstva znanosti i obrazovanja Momir Karin te mnogi drugi uzvanici.

„Glavni nam je cilj da djeci bude omogućeno redovito bavljenje školskom sportskom aktivnošću. Zato bih ovdje čestitala svima vama profesorima – bez vas, vašeg truda i angažmana, bez vaše ljubavi prema sportu i prvenstveno prema djeci, ne bismo imali ovakvu bazu potencijalnih vrhunskih sportaša – a njih zaista imamo i njima se ponosimo“, naglasila je ministrica Brnjac pozdravivši svaku dobru ideju i svaki novi korak ka zdravijem i sportskijem društvu.

Nagradu za životno djelo za dugogodišnji stručni rad i djelovanje te izniman doprinos razvoju školskog sporta HŠSS dodijelio je jednom od istaknutih lica školskog sporta, počasnom predsjedniku Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikoli Perkoviću, koji je kao predsjednik u posljednjih 12 godina, ali i kao odgojno-obrazovni radnik više od 40 godina prije, sustavno unaprijedio i razvio školski sport kakav danas postoji, a koji okuplja više od 60 000 djece u svojim aktivnostima i programima.

Gospodin Nikola Perković, primivši nagradu za životno djelo, potvrdio je: „Ovo je najveće priznanje koje sam dobio u životu, a sve s posebnim veseljem i zadovoljstvom jer sam okružen upravo vama – divnim, dragim ljudima koji su tolike godine sa mnom radili za dobrobit školskog sporta. Hvala vam na svemu.“

Na dodjeli nagrada predstavljen je Godišnjak školskog sporta za proteklu školsku godinu, nagrađeni su istaknuti profesori iz svih županija Republike Hrvatske te najuspješnija školska sportska društva osnovnih i srednjih škola – učenici koji su osvojili mnoge medalje, čak i neke međunarodne. Sve dobitnike ovogodišnjih nagrada pronađite na kraju ovog članka.

Obilježio se i fair play u školskom sportu dodjelom nagrada za najbolji fair play čin na prošlogodišnjim državnim natjecanjima koju su primili badmintonaši Ivor Zekan i Ivan Grubić. Nagradu im je dodijelila predsjednica Nacionalnog vijeća za sport i predsjednica Hrvatskog fair play odbora Danira Bilić, koja je podsjetila i na Europsku fair play nagradu, gdje su Ivor Zekan, Ivan Grubić, Hrvatski školski sportski savez i Goran Jukić dobili posebna priznanja za iznimne fair play aktivnosti u obrazovanju.

Čestitamo od srca svima koji osvojili priznanja u školskom sportu, te im zahvaljujemo što su nam se danas pridružili i s nama proslavili još jednu uspješnu školsku godinu.

 

OVOGODIŠNJI DOBITNICI NAGRADA SU:

Bjelovarsko-bilogorska županija

DRAŽEN MILAKOVIĆ

Brodsko-posavska županija

MIRNA MATEJ ŠVAGANOVIĆ

Dubrovačko-neretvanska županija

ANA MEDO

Grad Zagreb

DRAGICA ŠMIT

Istarska županija

DANČE BANKOVIĆ

Karlovačka županija

MARIJA LUKEŽIĆ ŠTEDUL

Koprivničko-križevačka županija

RANKO GOJKOVIĆ

Krapinsko-zagorska županija

SANDRA BELINIĆ

Ličko-senjska županija

MILORAD MANDARIĆ

Međimurska županija

ŽELJKA PODGORELEC-SIRC

Osječko-baranjska županija

IGOR DUBRAVČIĆ

Primorsko-goranska županija

RAJKA HUSEJINI

Sisačko-moslavačka županija

VEDRANA ŠIMIĆ

Splitsko-dalmatinska županija

SVETANA DELIĆ

Šibensko-kninska županija

MAJDI PAMUKOVIĆ

Varaždinska županija

ANTE SUDEC

Virovitičko-podravska županija

BORIVOJE KOCIĆ

Vukovarsko-srijemska županija

MIJO JUKIĆ

Zadarska županija

ANTE KNEŽEVIĆ

Zagrebačka županija

GORDAN POLAN

 

A najboljim školskim sportskim društvima proglašeni su:

 

1. mjesto OSNOVNE ŠKOLE

OSNOVNA ŠKOLA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ VIROVITICA

2. mjesto OSNOVNE ŠKOLE

OSNOVNA ŠKOLA DUBOVAC

3. mjesto OSNOVNE ŠKOLE

OSNOVNA ŠKOLA SMILJEVAC

1. mjesto SREDNJE ŠKOLE

ŠPORTSKA GIMNAZIJA

2. mjesto SREDNJE ŠKOLE

GIMNAZIJA " FRAN GALOVIĆ" KOPRIVNICA

3. mjesto SREDNJE ŠKOLE

V. GIMNAZIJA VLADIMIR NAZOR SPLIT

 

SVE FOTOGRAFIJE S DOGAĐANJA PRONAĐITE OVDJE: 

Datum početka
19/12/2022
Datum završetka
19/12/2022