Skip to main content

Ministarstvo turizma i sporta: krovnim sportskim udruženjima 46,4 milijuna eura

U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine u prostorima Ministarstva turizma i sporta potpisani su ugovori s pet krovnih hrvatskih sportskih institucija koje djeluju u sustavu sporta.

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu programa javnih potreba u sportu u 2023. godini u ime Ministarstva potpisala je ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac , a u ime Hrvatskog školskog sportskog saveza glavni tajnik dr. sc. Ivan Dujić.

Krovnim sportskim udruženjima za provedbu programa javnih potreba u sportu u 2023. dodijeljeno je 46,4 milijuna eura te su potpisani ugovori s Hrvatskim olimpijskim odborom,  Hrvatskim paraolimpijskim odborom, Hrvatskim školskim sportskim savezom, Hrvatskim sportskim savezom gluhih i Hrvatskim akademskim sportskim savezom.

Iz Ministarstva potvrđuju: „Od početka mandata Vlada Republike Hrvatske izdvajanja za sport su rasla te je i ove godine osiguran rekordan iznos za krovna sportska udruženja. Posebno veseli da su sredstva koja su prvobitno bila planirana kao jednokratna pomoć savezima uvrštena u Državni proračun kao trajno povećanje za sustav sporta.“

Hrvatski školski sportski savez kontinuirano provodi uspješne nacionalne sportske programe poput Univerzalne sportske škole, Vježbaonice i ljetnih Sportskih praznika, a na Državnim prvenstvima u školskom sportu okuplja preko 13 tisuća djece i mladih godišnje. Sa svojih 16 školskih sportova, međunarodnim natjecanjima, ali i projektima i programima koji izlaze iz klasičnih okvira sporta (likovna i literarna umjetnost, medijska pismenost i novinarstvo te medicina i zdravlje)  te novim suradnjama s nacionalnim savezima, Hrvatski školski sportski savez nastavlja biti važan dio sporta, ali i obrazovanja djece i mladih. Uz podršku Ministarstva turizma i sporta nastavit će razvijati nove programe i projekte za dobrobit svih članova školske sportske zajednice.

Datum početka
26/04/2023
Datum završetka
25/06/2023