Skip to main content

Mini nogomet: nastavlja se suradnja HŠSS-a i Hrvatskog nogometnog saveza

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza potpisan je Sporazum o suradnji kojim se nastavlja suradnja između HŠSS-a i Hrvatskog nogometnog saveza.

Sporazum su potpisali predsjednik HNS-a Marijan Kustić i Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, uz nazočnost glavnog instruktora HNS-a, Petra Krpana, te povjerenika natjecanja mlađih uzrasta, Antonija Grahovca.

„Sporazum je potpisan kao slijed činjenice da su HNS i HŠSS prepoznali potencijal sportskih aktivnosti, poput mini nogometa za niže razrede osnovnih škola te potrebu za kvalitetnijom organizacijom i provedbom školskih prvenstava u mini nogometu na županijskoj razini“, potvrđuju iz HNS-a.

Cijeneći stručnost HNS-a i HŠSS-a u području organizacije i koordinacije nogometnih turnira i natjecanja, prepoznata je  važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za nogomet te želja za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije.

„Razvijamo školski sport svakodnevno jer želimo djeci i mladima omogućiti najbolje moguće uvjete za bavljenje sportom, tjelesnom aktivnošću i rekreacijom koja ih zanima, raduje, ali i omogućava privatni i profesionalni razvoj“, kaže Dujić najavljujući proširenje svojih projektnih aktivnosti.

„Hrvatski nogometni savez svjestan je važnosti odgojno-obrazovnih ustanova u prepoznavanju i formiranju budućih sportaša, stoga je i pokrenuta inicijativa za uključivanjem u rad školskih sportskih društava i implementacijom dodatnih izvannastavnih i izvanškolskih sadržaja koji će rezultirati povećanjem broja aktivnosti za djecu i mladež. Ovim putem pozivamo sve osnovne škole na sudjelovanje u natjecanju, a najuspješnije momčadi i ekipe očekuju nagrade Hrvatskog nogometnog saveza“, završava HNS.

 

Izvor: HNS-CSSF.HR Potpisan sporazum o nastavku suradnje HNS-a i HŠSS-a - Hrvatski nogometni savez (hns-cff.hr)

 

Datum početka
10/03/2023
Datum završetka
10/03/2023