Skip to main content

IPL IZVJEŠTAJ: Državno prvenstvo u šahu za srednje škole

Nakon osnovnoškolaca, na red su došli i srednjoškolci. Od 23. do 25. studenog, u organizaciji HŠSS-a i Ministarstva turizma i sporta održalo se Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u šahu za srednje škole.

Uz otvorenje i pozdrav glavnog tajnika Ivana Dujića, Tehničku komisiju u sastavu: Eduard Piacun, Vlado Karagić, Željko Matkun i Zdravko Birovljević te zvuk triangla – igra je krenula.

Nakon ukupno devet odigranih kola raspoređenih u dva dana, odlučeni su novi državni pobjednici!

U konkurenciji mladića, s ukupno 15 bodova, III. gimnazija Split našla se na prvom mjestu. Drugo mjesto osvojili su mladići iz Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice, a treće mjesto III. gimnazija Osijek.

Djevojke iz Gimnazije Pula pokazale su nam izvrstan šah te su osvojile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, a treće mjesto III. gimnaziji Osijek.

Pobjednicima je medalje dodijelio zamjenik gradonačelnika grada Poreča – gospodin Ugo Musizza: „Želim da njegujete duh i tijelo, jer u zdravom tijelu je i zdrav duh! Njegujte to, jer to je budućnost. Hvala vam lijepa i želim vam ugodan boravak!“

Osim natjecanja, naši su srednjoškolci i njihovi voditelji imali priliku zaigrati šah s velemajstorom Jankovićem u simultanki 19 na jedan u četvrtak, 24. studenog u večernjim satima. Čestitamo naših šahistima i šahisticima na odličnom uspjehu!

 

Tekst: Ivona Kušec, IPL novinarka

Datum početka
23/11/2022
Datum završetka
29/11/2022