Skip to main content

Hrvatski judo savez i Hrvatski školski sportski savez potpisali sporazum o suradnji

Predsjednica Cro Judo dr. sc. Sanda Čorak i glavni tajnik Hrvatski školski sportski savez dr. sc. Ivan Dujić potpisali su Sporazum o suradnji na ovogodišnjem Judo festivalu u Poreču.

Dok se u Poreču održavao Judo Festival, u hotelu „Parentium“ je održano potpisivanje ugovora između Hrvatskog školskog saveza i Hrvatskog judo saveza na kojem su nazočili glavni tajnik HŠS-a dr.sc. Ivan Dujić i predsjednica HJS-a dr.sc. Sanda Čorak.

„Za nas za Hrvatski školski sportski savez ovo potpisivanje ugovora je od velikog značaja jer mi kao nacionalni školski sportski savez želimo obogatiti suradnju sa svim sportskim nacionalnim savezima, a s Hrvatskim judo savezom čitav niz godina odlično surađujemo. Ovaj potpis samo će produbiti našu ozbiljnu dugogodišnju suradnju.

Naš je cilj inače uključivanje djece u sustav školskog pa onda tako i sporta općenito, a judo je jedan od sportova koji u Hrvatskoj predstavlja veliki značaj. Ja osobno smatram da je judo jedan izuzetno dobar sport bez obzira hoće li se dijete kasnije u budućnosti baviti s judom ili ne. To je jedna odlična psihofizička baza koja mu može koristiti kao odlična podloga za bavljenje nekakvim drugim sportom. Kodeks juda i čitav niz mudrih, dobrih načela kroz odgoj djece predstavlja nešto što je zapravo temelj svakog zdravog čovjeka.“ – kazao je dr. sc. Dujić.

Photo: Tino MARIĆ (HJS)

Datum početka
20/07/2023
Datum završetka
18/09/2023