Skip to main content

Djevojčice iz Nepala dolaze u Poreč

Jedna od zemalja sudionica Svjetskog školskog odbojkaškog prvenstva u odbojci za učenike ispod 15 godina ( ISF World Schools Volleyball Championship U15 ) je i NEPAL.

Koliko su nepalci ponosni na svoje natjecateljice pokazuju nam i fotografije sa svečanog ispraćaja njihovog nacionalnog tima na Svjetsko prventvo u Poreč, koje će se održati  30.3. do 6.4.2019. godine.

Natjecanje će okupiti ekipe iz 14 zemalja (Bugarske, Hrvatske, Čilea, Estonije, Finske, Francuske, Narodne Republike Kine, Mađarske, Nizozemske, Španjolske, Kineskog Tajpeha, Nepala, Sjeverne Makedonije i Azerbajdžana) iz kojih će nastupiti 8 ekipa dječaka i 15 ekipa djevojčica.

U hotelu Delfin, gdje će biti smješteni natjecatelji okupiti će se 276 natjecatelja, 46 voditelja, 23 odbojkaška suca, 14 članova organizacijskog odbora i 28 dodatnih članova, što čini brojku od preko 400 sudionika ovog svjetskog natjecanja.

Svečani ispraćaj nepalskog tima održan je 27.ožujka 2019 u Katmanduu, a svečanost je organizirao Nepalski školski sportski savez, uz potporu Nepalskog odbojkaškog saveza. Nepalskoj delagaciji želimo sretan put i dobrodošlicu u Poreč, centar školskog odbojkaškog svijeta.